Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
либидо

Либидо: 7 съвета за повече сексуално желание

Понятието „либидо“ произхожда от психоанализата и се използва, за да опише нашето „сексуално желание“. Високото либидо показва повишено „сексуално желание“, за разлика от ниското либидо. Много хора се стремят да повишат либидото си подбудени от различни причини.

Има ли нашето либидо нещо общо със секса?

На първо място е интересно да се отбележи, че терминът „либидо“ , както вече споменахме, произхожда от психоанализата – област, която е изправена пред множество предизвикателства и критики. Така например Фройд предлага понятието „завист към пениса“, като предполага, че жените завиждат на мъжете заради техните пениси. Въпреки тези противоречия, терминът „либидо“ твърдо се е интегрирал в ежедневието ни. Макар че теорията на Фройд за либидото е сложна и понякога противоречива, ние обикновено използваме този термин, за да изразим степента на сексуалното си желание.

И все пак, ограничавайки сексуалното си желание само до честотата на сексуална активност, ние неволно пропускаме многобройните възможности за развиване или трениране на либидото си – което може да е фактор, допринасящ за това, че често усещаме как то не работи правилно.

Това е така, защото повишаването на либидото често не се дължи на това просто да правим секс по-често, а на намирането на начини да се наслаждаваме на собствената си сексуалност.

Какво общо има повишаване на либидото с яденето на торта?

Нека създадем измислен сценарий, в който решавате, че желаете да ядете торта по-често, може би защото вашите приятели много често си хапват торта и вие искате да сте като тях. Има обаче една уловка: въпреки че според вас тортата е невероятно вкусна, към този момент нямате абсолютно никаквно желание даже и да погледнете торта, камо ли да я ядете. Възниква въпросът – трябва ли всеки път да я консумирате по принуда, въпреки че обожавате вкуса ѝ? И все пак този подход не изглежда правилен, нито пък повишава удоволствието ви от ядене на торта.

Интересно е, че се сблъсквате с хора, които споделят подобно мнение. Те разказват как са открили нов метод да се наслаждават на торта, който не включва непременно нейната консумация. Подходът им включва различни начини на взаимодействие – да четат за торти, да слушат подкастове на тема сладкиши, закупуване на книги за печене, разглеждане на рецепти и изображения на торти, разговори за торти, наблюдаване на други хора, които ядат торта, печене само за други хора, потапяне в аромата на прясно изпечена торта, запознаване с всяка съставка – по същество те са надхвърлили самото ядене на торта. Вместо това те са се потопили в многостранното царство на тортите.

Повишаване на либидото: Премахнете напрежението

Отговорът, който дава аналогията с тортата, изглежда съвсем очевиден: не е необходимо фокусът да е единствено върху консумацията на торта (сексуална активност), а по-скоро върху обширната вселена на самата торта. С други думи, тя обхваща многобройните пътища, чрез които можете да се насладите на своята сексуалност.

Следователно, вместо да се замисляте: „Как мога да развия по-голям апетит за секс?“ Пренасочете разсъжденията си към следващите въпроси: Какви свързано със секса ми идва на ум? От какво бих могъл да изпитам удоволствие? Кои аспекти на сексуалността ме интригуват? Какви нови преживявания съм готов да изследвам?

Същността се крие в това да се ангажирате със собствената си индивидуална сексуалност на множество фронтове. Този подход вероятно органично ще засили сексуалните ви наклонности. Тук са представени 7 съвета, които да улеснят това.

Съвет №1: Започнете да изследвате собственото си тяло

Първоначално това може да ви се стори елементарно и дори да сте склонни да си помислите: „Вече познавам собственото си тяло достатъчно добре.“ Въпреки това, отделяйки време за себе си, оставайки чисто голи и дори приемайки възможността да експериментирате с различни предмети, можете потенциално да възродите спящото си либидо. Използването на помощни средства като масажно масло или малко огледало може допълнително да обогати това преживяване.

Съвет №2: Навлизане в света на порнографията

Макар че голяма част от порнографските материали може значително да се разминават с реалността, гледането на еротично съдържание може да бъде както завладяващо, така и възбуждащо. Струва си да се отбележи, че не е задължително порното да отразява спецификата на личните ви желания; неговата цел е по-скоро да предизвиква някаква стимулация. Това, което е интригуващо, е наличието на разнообразни еротични материали, предназначени конкретно за жени, които отразяват широк спектър от предпочитания.

Важно е обаче да се отбележи, че наличието на порно „за жени“, въобще не трябва да означава, че една жена не може да се възбуди от традиционно порно „за мъже“, напротив. Точно както повишаването на удоволствието важи за мъжете, същото несъмнено може да бъде валидно и за жените.

Съвет №3: Дайте път на творческото си въображение

Дайте свобода на ума си да съчинява всякакви сценарии и да изследва мислите си без ограничения. Какво заинтригува въображението ви? Още веднъж нека наблегнем на стратегиите, които могат да засилят възбудата при жените. Например, изследване, проведено в Университета на Северен Тексас, разкрива, че 62 % от участничките в проучването са се възбудили от сексуални фантазии, включващи чувство за уязвимост (съответно да бъдат доминирани).

Струва си да се отбележи, че потенциално може да има още повече подобни фантазии, тъй като обществените норми често принуждават жените да потискат такива мисли и да се въздържат от признаването им, дори и в официална среда на проучване. Изключително важно е да се уточни, че тези фантазии не означават, че жените имат желание да изпитват уязвимост в реални ситуации; те остават само във фантазиите. Всеки индивид е архитект на своя вътрешен свят и това, което предизвиква възбуда, е нещо много лично.

Съвет №4: Започнете да слушате и четете

В днешно време има подкаст на почти всяка една тема, като някои навлизат в сферата на човешката сексуалност. Не става въпрос непременно за „слушане на порно“, а по-скоро за усвояване на информативно и ангажиращо съдържание. Целта не се свежда единствено до предизвикване на възбуда. Възприемането на сексуалността от различни гледни точки може ефективно да разпали либидото ви.

Съвет №5: Подобрете физическото си състояние

Опознаването на тялото ви и грижата за неговите нужди може да допринесе да се чувствате желани. Това начинание не е насочено към външни възприятия, а е съсредоточено предимно върху собствената ви самооценка. То може да включва дейности като физически упражнения, подхранваща диета, масаж, маникюр, педикюр или подстригване, обновяване на гардероба или просто почивка на тялото чрез спокоен сън или редовна медитация.

Всички тези практики представляват основни елементи от грижата за себе си. На този етап може би се питате: Какво общо има допълнителният сън с повишаването на либидото? Всъщност, доста. В условията на умора, стрес и напрежение възможностите за занимание със сексуални въпроси са значително ограничени.

И обратното, когато сте добре отпочинали и в добро настроение, може да се окажете склонни да проявите физически своята сексуалност, защо не чрез начинания като туърк уъркшоп или курс по танци на пилон. Възползвайте се от изобретателността си и създайте по-дълбока връзка между тялото и чувствеността си.

Съвет №6: Самозадоваляване

Както беше подчертано по-рано, пътя към повишаване на либидото не изисква повече сексуална активност с партньора, нито пък се върти около задоволяване на външни очаквания. То може да включва интимно изследване на самия себе си, приемане на личното удоволствие чрез начини като мастурбация и изследване на различни сексуални помощни средства като секс играчки например, ако желаете. Например често срещани са стимулатори с вълни под налягане за повишаване на сексуалната възбуда при жените.

Съвет №7: Разговаряйте с вашия партньор

Когато се намирате във връзка, имате възможност да включите половинката си във вашата „сексуална вселена“. Инициирайте разговори за желанията и предпочитанията, като насърчавате взаимния обмен на мисли и чувства. Помислете за проучване на спектъра от интимни преживявания, вариращи от нежно-романтични до провокативно авантюристични, или дори за експериментиране с различни места за секс.


Спойлер: В трайни партньорства е трудно постижимо да се поддържа постоянно сексуално удовлетворение чрез непрестанно опитване на нови неща – то дори може да се окаже изтощително.


Ето защо същността на съвет номер 7 не се състои в непрестанното преоткриване, а в периодичното провеждане на разговори за сексуалността. Тази практика служи като средство за поддържане на споделено разбиране и за поддържане на взаимна нагласа към развиващите се желания и предпочитания.

Винаги подхождайте с внимание

Важно е да се вгледате в себе си, за да определите дали наистина желаете да промените сексуалните си желания, или сте доволни от сегашното си състояние и просто сте повлияни от външен натиск. Струва си да се подчертае, че не съществува причина да променяте либидото си, ако се чувствате добре и задоволени, но същевременно това не трябва да е извинение да пренебгрегвате половинката си.

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


    preloader