Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
Секс без презерватив

Секс без презерватив

Чисто забавление или ненужен риск? Как безопасно да се насладим на секс без презерватив?

Някои хора са добре информирани относно темата за безопасен секс. Докато някои хора дават приоритет на безопасността, други не харесват усещането, което придава латексовият материал. Един аспект обаче е безспорен: презервативите функционират като предпазна мярка както срещу полово предавани инфекции, така и срещу нежелана бременност. В тази статия ще разясним предпазните мерки, които трябва да се вземат при сексуална активност без презерватив, както и методите за избягване на потенциалните опасности.

Кога мога да правя секс без презерватив?

Презервативите са единственото средство за контрацепция, което предпазва от заразяване с инфекции, предавани по полов път, включително ХИВ. Следователно е изключително важно да се използва такава защита при всяка сексуална активност. По-специално, по време на среща с нов партньор или при секс за една нощ презервативите са абсолютно необходими.

Само две обстоятелства позволяват неизползване на презервативи:

  • В случай че и вие, и партньорът ви сте били тествани и е потвърдено, че сте в добро здравословно състояние, както и че сте моногамни.
  • Когато вие и партньорът ви взаимно се стремите да заченете дете (което е съвсем логично, не мислите ли?).

При сексуална активност извън границите на вашата връзка винаги трябва да се използват презервативи! Макар че много хора смятат, че сексът без презерватив е по-приятен, незначителното прекъсване на любовната игра, предизвикано от прилагането на профилактично средство, е незначително в сравнение със задължителното използване на презерватив по време на еднодневна връзка или отворена връзка.

5 съвета за безопасен секс без презерватив

#1 Тестът е задължителен

Обмисляте ли да не използвате презервативи по време на сексуален контакт? Изключително важно е да се подложите на скрининг за полово предавани инфекции, преди да го направите. Скринингът може да бъде извършен в почти всяка лаборатория. На местата, които предлагат подобни изследвания има създадени пакети, които тестват за няколко вида инфекции едновременно.

#2 Друга контрацепция?

В случай че решите да се откажете от използването на презерватив, но все пак желаете да предотвратите нежелана бременност, трябва да изберете алтернативен контрацептивен метод. В този случай се препоръчва консултация с лекар, който може да ви посъветва за различни варианти, като хормонални контрацептиви (напр. таблетки) или алтернативи като медна вътрематочна спирала.

#3 Без оправдания

Някои мъже могат да се опитат да се въздържат от използването на презервативи с различни оправдания, като например „гениталиите ми са твърде големи“ или алергия към латекс, и дори „в добро здраве съм, няма нужда да се притеснявам“. Важно е да не приемате подобни оправдания и ако партньорът ви настоява за секс без презерватив, тогава ви съветваме да се подложите на скрининг, за да гарантирате собственото си здраве. Като алтернатива може да се наложи пълно въздържане от сексуална активност.

#4 Внимавайте при анален секс

В случай че желаете да участвате както в анален, така и във вагинален/орален секс, препоръчваме да използвате презервативи. Това се дължи на потенциалния риск от пренасяне на чревни бактерии в пикочния мехур или във вагината на партньора по време на прехода от ануса към вагината. Поради тази причина е силно препоръчително да се използват презервативи по време на анален полов акт. Допустимо е обаче да се откажете от презерватива или да го замените по време на вагинална или орална сексуална активност.

#5 Определете ясни правила

Важно е да се установят ясни насоки относно използването на презервативи и потенциалните рискове не само в случай на сексуална активност с много партньори, но и в рамките на моногамна връзка. Отказвайки се от използването на презервативи, вие се излагате на потенциални рискове, които трябва да осъзнавате. Наложително е да имате задълбочена представа за възможните последици и да създадете план за справяне с тях.

Основни правила за това какво е позволено и какво не е при секс без презерватив

Важно е да се изследвате за полово предавани инфекции, преди да осъществите незащитен полов акт.

Освен това е необходимо да се използва алтернативен метод на контрацепция, за да се избегне нежелана бременност.

В немоногамните връзки трябва да се установят ясни правила за сексуални контакти с други хора, преди да се премине към секс без презерватив.

Оправдания като алергии към латекс или неудобство заради партньора не трябва да се използват, за да се избегне използването на презервативи.

Въпреки че сексът без презервативи може да се усеща по-интензивен и приятен, рискът от полово предавани инфекции не трябва да се пренебрегва.

Винаги поставяйте безопасността си на първо място!

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


    preloader