Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
анален секс

Анален секс: 5 полезни съвета за първи път

Интересувате се от нови преживявания в интимния си живот? Аналният секс може да осигури еднакво силни усещания и потенциални оргазми, както за мъже, така и за жени. Областта около ануса е богата на нервни окончания, което я прави изключително чувствителна и отзивчива на допир. Ако все още не сте пробвали анален секс и не сте сигурни дали ще ви хареса, нашата статия може да ви помогне да разберете повече за тази сексуална практика.

Анален секс за първи път

Изпробването на аналния секс може да бъде приятно изживяване за всеки, независимо от пола или сексуалната ориентация, независимо дали играе активна или пасивна роля, или и двете, в зависимост от предпочитанията си. То е еднакво подходящо за хетеросексуални, лесбийски и гей двойки. Ключът към това да се наслаждавате на аналния секс е да не бързате, особено ако ви е за първи път. Преди да се впуснете в тази дейност, е важно да проведете открит разговор с партньора си, в който да обсъдите мислите и желанията си. И двамата ли се чувствате комфортно с идеята за анален секс? Има ли някой от вас предишен опит? Определете дали се виждате в активната или пасивната роля и обърнете внимание на всички неясноти.

Откритото изразяване на опасенията и страховете е от решаващо значение. Анусът е изключително чувствителна част от тялото и бързането или прекалената сила по време на проникването могат да доведат до нараняване, особено ако няма достатъчно смазка. Спокойният подход може значително да намали напрежението, свързано с аналния секс.

Всъщност аналният секс носи значителен заряд и табу в обществото. Като начало е полезно да разсеем някои разпространени митове, свързани с тази тема. По-долу сме събрали най-разпространените полуистини и неверни твърдения, и сме предоставили проверка на реалността за всяка от тях.

Митове свързани с аналния секс

По отношение на аналния секс се разпространяват множество предразсъдъци, слухове и полуистини, а може би и вие самите сте се сблъсквали с няколко „ужасяващи истории“ – от неприятни миризми до потенциални спешни медицински случаи. Нека да разсеем тези безсмислени митове и да хвърлим светлина върху това какво представлява аналният секс в действителност.

Мит 1: Аналният секс боли

Факт: Аналният секс не бива да бъде болезнен, ако се подхожда внимателно и с подготовка. Правилното настроение, спокойствието и постепенното предварително отпускане на областта с пръст или анална играчка, както и обилното смазване, могат да доведат до приятно преживяване. Изключително важно е да се отбележи, че слюнката не е подходящ лубрикант за анален секс и трябва да се избягва. Правилното използване на висококачествен лубрикант, предназначен за тази цел, е от съществено значение за комфорта и безопасността.

Мит 2: Аналният секс е мръсно занимание

Факт: Ректумът обикновено съдържа изпражнения само непосредствено преди изхождане. Щом не изпитвате нужда да отидете до тоалетната, аналният секс се счита за хигиенично безопасен. Препоръчително е да вземете душ, преди да правите анален секс, а за по-голяма сигурност някои хора предпочитат да използват анален душ, за да почистят червата. Важно е обаче да се знае, че въпреки почистването, все още съществува възможност за среща с фекалии по време на анален секс. Ако това се случи, най-добре е да направите пауза, да се почистите отново или да преминете към друга сексуална дейност за момента.

Важен аспект, който трябва да се вземе предвид, е, че чревните бактерии могат да доведат до вагинални инфекции. Затова е изключително важно никога да не преминавате директно от анален към вагинален секс, без да се почистите междувременно. Поддържането на добри хигиенни практики може да помогне за намаляване на риска от всякакви потенциални проблеми.

Мит 3: Кондомите не са задължителни

Факт: Контрацепцията с презерватив е жизненоважна по време на анален полов акт. Въпреки че рискът от нежелана бременност е значително по-малък при тази форма на сексуална активност, рискът от полово предавани инфекции (ППИ), като например ХИВ, е повишен поради създаването на микроразкъсвания в аналната област. Тези микроразкъсвания могат да се появят по-лесно по време на анален секс, което увеличава възможността за предаване на ППИ. Последователното и правилно използване на презервативи помага за предпазване както от нежелана бременност, така и от разпространение на ППИ, което го прави ключов аспект на безопасните сексуални практики по време на анален секс.

Мит 4: Анусът „се разхлабва“

Факт: Сфинктерът е здрав мускул в нашето тяло. При редовен анален секс той може по-лесно да се адаптира към натиска и разтягането, което му позволява да се отпусне по-бързо. Важно е да се отбележи, че сфинктерът не се „износва“ или губи своята функция заради редовен анален секс, освен в случаите на наранявания.

Този факт е валиден и за вагината. Подобно на аналния сфинктер, вагиналните мускули са еластични и са проектирани да се справят с промените, които настъпват по време на сексуална активност. При подходящи грижи и внимание към тялото, участието в сексуални практики, включително анален и вагинален секс, не би трябвало да доведе до дългосрочни негативни ефекти върху функционалността на мускулите.

Мит 5: Аналният секс е само за хомосексуални

Всъщност едно от значителните предимства на аналния секс е, че от него могат да получат удоволствие хора от всички полове и сексуални ориентации. За съжаление обаче все още съществуват множество клишета, стереотипи и стигми, свързани с аналния секс, което може да накара някои хетеросексуални мъже да го свързват с определени модели на поведение. В резултат на това те може да се чувстват неудобно да поемат пасивната роля, страхувайки се, че това може да доведе до етикетирането им като гейове или женствени и да се чувстват така, сякаш не се смятат за „истински мъже“.

В действителност всеки човек, независимо от сексуалната си ориентация или пол, притежава едни и същи нервни окончания около ануса. Мъжете освен това имат простата, която може да бъде стимулирана чрез анално проникване, осигурявайки потенциално удоволствие. Много хетеросексуални мъже са открили и се наслаждават на удоволствията от аналната стимулация, точно както има и гей мъже, които са опитвали и са решили, че това не е тяхното предпочитание. Удоволствието от аналния секс е въпрос единствено на личен вкус и желание, без да е обвързано с пола или сексуалната ориентация на човека.

Освен това изследването на различни роли по време на анален секс, включително размяна и опитване на пегинг (когато човек с вагина използва пенис колан, за да проникне анално в партньора си), може да добави вълнение и новост към преживяването. Важно е да се помни, че експериментирането и удоволствието по взаимно съгласие трябва да са освободени от обществен натиск или стигми, свързани с пола и сексуалната идентичност. В крайна сметка всеки трябва да се чувства свободен да изследва желанията и предпочитанията си, независимо от предварителните представи или стереотипи.

Мит 6: Жените не обичат анален секс

Пейзажът на социалните норми и очаквания непрекъснато се развива. За щастие, ние имаме силата да променим сексуалните стигми и да дефинираме по нов начин какво представлява здравословна и приемлива част от интимността. От съществено значение е да се оспори предположението, че жените не харесват аналния секс и участват в него само за да задоволят мъжките фантазии. Този възглед затвърждава една проблематична сексуална структура, поставяйки мъжете в доминиращи роли, които оказват натиск върху жените да извършват дейности в спалнята. То намалява сексуалната активност на жените и отрича способността им да имат истински желания, включително да се наслаждават на анален секс при свои условия, несвързани с подчинение.

От решаващо значение е обаче да се признае, че жените също могат да намират аналния секс за стимулиращ и възхитителен, без той да е обвързан с гореспоменатия стереотип за подчинение. Реалността на това, което се случва зад затворени врати, често се разминава с тези преобладаващи разкази. Макар и да не се обсъжда широко в обществото, аналният секс е често срещана и консенсусна сексуална практика, на която партньорите се наслаждават, когато се подхожда безопасно и внимателно. Никой не бива да се чувства принуден да го прави; решението за анален секс, както и за всеки друг интимен акт, трябва да идва от истинско желание и взаимно съгласие.

Освен това аналният секс може да служи като алтернатива на вагиналния, особено по време на менструация или когато вагиналният секс може да е неудобен поради проблеми като гъбични инфекции. Всеки човек трябва да проучи предпочитанията си и да реши дали анален секс му харесва или не въз основа на собствените си желания и нива на комфорт. Ключът към насърчаването на удовлетворяващо и пълноценно сексуално преживяване се крие в откритата комуникация, зачитането на границите и приоритизирането на индивидуалното удоволствие и благополучие.

Мит 7: Съществуват анални оргазми

Не съществува чисто анален оргазъм, но едновременното стимулиране на ануса и половите органи може да доведе до това, което някои възприемат като анален оргазъм. Близостта на ануса и половите органи позволява да се получат вторични оргазмени усещания, когато чувствителните нервни окончания в двете области се стимулират заедно. Много хора смятат, че тази стимулация е изтръпваща, а когато се комбинира с мастурбация или вагинално проникване, тя може да засили цялостното оргазмено преживяване. Специфичните за пола характеристики също оказват влияние върху потенциала за „анален оргазъм“.

При мъжете простатата играе решаваща роля. Разположена вътре в ануса на чревната стена зад пениса и тестисите, простатата е жлеза, която отделя течност, която се смесва със спермата по време на еякулация, като подобрява подвижността на сперматозоидите. Простатата обаче може да предизвика и силни усещания, когато бъде стимулирана.

Тя може да се усети като кръгла издутина на около пет до седем сантиметра навътре в ануса. Масажирането ѝ с върха на пръста с лек натиск и кръгови движения, за предпочитане със средния пръст, може да бъде доста приятно. Когато се комбинира със стимулация на пениса и главичката, този вид анално проникване може да доведе до това, което се описва като „анален оргазъм“. Много мъже споделят, че усещането за оргазъм по време на анална стимулация е отчетливо и по-интензивно.

Тъй като жените нямат простата, аналният секс не може да я стимулира директно. Те обаче имат клитор, който включва не само видимата главичка на клитора, но и вътрешните клиторни бедра и вагиналния отвор, които имат множество нервни окончания. Мускулите на ануса са свързани с тази област, което означава, че аналната стимулация може непряко да предава стимули към цялата област, включително клитора. Комбинирането на аналната стимулация с клиторна или вагинална стимулация може да улесни жените да изпитат това, което могат да възприемат като „анален оргазъм“.

5 съвета за анален секс, изпълнен с удоволствие

След като развенчахме митовете и отговорихме на всички притеснения, ако се чувствате готови да изследвате аналния секс, независимо дали сами или с партньор, ние сме тук, за да ви предоставим всички важни съвети и насоки. От подготовката за приятно изживяване до откриването на най-добрите позиции за анален секс и избора на подходящи играчки – ние сме ви осигурили всяка стъпка по пътя. Не забравяйте, че комуникацията, съгласието и комфортът са от ключово значение при всяко сексуално експериментиране. Ако сте любопитни и желаете, ние сме тук, за да ви подкрепим по пътя на откриване на нови начини за получаване на удоволствие.

Анален секс: Ключът е в подготовката

Правилната подготовка за анален секс включва няколко основни стъпки: нежно предварително разтягане на ануса, осигуряване на хигиена и чистота, избор на подходящ лубрикант и разбиране на индивидуалните ви нужди. В следващите раздели ще ви предоставим важни съвети за всеки от тези аспекти, като ви насочим към по-добро разбиране на това как действа аналният секс и как можете да получите удоволствие от него. Като следвате тези насоки, можете да подходите към аналния секс с увереност и да си осигурите по-приятно и удовлетворяващо преживяване.

1. Разбиране на вашите нужди при анален секс:

Ако сте начинаещи в изследването на аналния секс, отделете време, за да откриете сами удоволствието от аналната игра. Запознайте се с тялото си и подхождайте към това изследване нежно. Разбирането на вашите симпатии и антипатии е от решаващо значение, за да определите дали аналната игра е подходяща за вас и какво ви носи най-голямо удоволствие.

2. Подготовка на ануса за анален секс:

Признавайки, че анусът не е предназначен предимно за сексуална активност, от съществено значение е да го подготвите, преди да се впуснете в анален секс. Препоръчва се нежно предварително разтягане, като се използва пръст или анална играчка. По-надолу сме подготвили селекция от подходящи за начинаещи анални играчки, които да ви помогнат в този процес.

3. Поддържане на хигиена по време на анален секс:

Хигиената е от решаващо значение за задоволителното анално преживяване. Краткият душ преди това за почистване на аналната област обикновено е достатъчен, за да се избегнат неприятни миризми или изненади. Стига да не изпитвате непосредствена нужда да използвате тоалетната, анусът обикновено е чист. Ако от последното ви посещение на тоалетната са минали 2-3 часа, душът или ваната трябва да са достатъчни, за да се гарантира чистотата.

За по-голяма сигурност помислете за използване на анален душ за нежно почистване на вътрешната страна на ануса. Освен това за мъжете е препоръчително предварително да обръснат външната област, не само с хигиенни цели, но и за да улеснят по-гладкото осъществяване на анален контакт.

4. От съществено значение за анален секс: Не забравяйте да използвате лубрикант

Лубрикантът е изключително важен компонент на аналния секс! За разлика от вагината, анусът не произвежда естествена собствена лубрикация. Ето защо е от съществено значение да не пестите от него. Изберете лубриканти на водна основа, тъй като те са нежни към кожата и лигавиците. Те могат да се използват и с играчки и латексови презервативи. Освен това има специализирани анални лубриканти с формули, предназначени да осигурят по-дълготрайна влага по време на анален секс.

5. Диета за подобряване на аналния секс

Включването на храни, богати на фибри, като зърнени храни, бобови растения, ядки, плодове и зеленчуци, в редовната ви диета може значително да подпомогне храносмилането и да насърчи по-редовното изхождане. За тези, които редовно се наслаждават на пасивен анален секс, богатата на фибри диета може да помогне за прочистването на червата. Противно на убеждението, че въздържането от хранене преди анален секс помага за прочистването, червата не се самопрочистват по този начин. Балансираното хранене с достатъчен прием на фибри е от ключово значение за осигуряване на по-удобно и приятно анално преживяване.

Анален секс за първи път: Ето така се прави!

Ако сега се чувствате достатъчно подготвени и любопитни да опитате анален секс, имате възможност да опитате сами или с партньор. И в двата случая, независимо дали се впускате в самостоятелна анална игра, или с партньор, сме събрали набор от съвети, които да ви помогнат да започнете и да се насладите на преживяването. Чувствайте се свободни да изследвате със собствено темпо и не забравяйте, че комуникацията, съгласието и комфортът са от съществено значение за всяка приятна и удовлетворяваща интимна среща.

Соло анален секс

Най-удобно ще ви е да пробвате соло анален секс за първи път, създавайки приятна обстановка във ваната, или ако нямате вана си вземете душ. Топлата вода помага да отпуснете тялото и мускулите си. Използвайте пръстите си или анална играчка и без да бързате нежно изследвайте аналната си област. Започнете с масажиране на външната страна на ануса и ако е необходимо, нанесете малко количество лубрикант, за да помогнете на мускулите и чувствителните зони да се адаптират към допира.

Не забравяйте, че не е необходимо да бързате или да се насилвате. Ако не се почувствате добре, напълно нормално е да забавите темпото. Можете да се върнете към идеята, когато се почувствате по-удобно и готови в по-късен момент. Ключът е да се вслушвате в тялото си и да действате с темпото, което ви е удобно.

Анален секс с партньор

Когато правите анален секс с партньор, важат същите принципи като при соло преживяването. Не бързайте, действайте бавно и се уверете, че използвате достатъчно лубрикант. По време на л’бовната игра вие или партньорът ви можете да използвате пръсти или анална играчка за предварително отпускане. Освен това използването на езика за нежно масажиране и стимулиране на външната част на ануса (анилингус) може да допринесе за отпускането. Изключително важно е обаче да се знае, че в тази област също могат да се предават болести.

Усещане по време на анален секс: За много хора първият път, когато опитват анален секс, може да не доведе до зашеметяващи усещания. Обикновено анусът се нуждае от време, за да свикне с аналната игра, и с натрупването на опит той става по-гъвкав. С придобиването на познания и отпускане фокусът се измества върху стимулацията, а не върху самия процес, което прави аналния секс по-приятен.

За първи път, когато правите анален секс, е препоръчително да изберете релаксираща секс поза, в която пасивният партньор да се чувства спокойно, докато активният партньор може да прониква контролирано. За да намерите подходящи анални пози за начинаещи, можете да разгледате нашата компилация от секс пози. Не забравяйте, че комуникацията, съгласието и комфортът са от съществено значение за приятното и удовлетворяващо преживяване и за двамата партньори.

3-те най-добри секс пози за анален секс

Красива гледка, заедно с нейните близки алтернативи, е секс поза подходяща за анален секс, тъй като перфектно открива дупето и улеснява проникването.

Жената ляга по гръб и вдига краката си възможно най-високо като ги придържа с ръце. Така приветства своя партньор, който е застанал на колене и придържайки своята партньорка, прониква отзад.

Птеродактил също е много подходяща поза за анален секс, тъй като дупето е на подходяща височина, а и е добре издадено.

Жената обляга корема си на маса и се надига леко на пръсти, откривайки дупето си.

Мъжът е зад нея, стъпал с единия крак на земята , а с другия на масата. По този начин има директен достъп до аналната област.

секс поза за анален секс костенурка

Костенурка е много подобна на кучешката секс поза, с тази разлика, че тук нещата се случват по-близо до земята.

Както предишните пози, и тази е много подходяща за анален секс.

Жената застава на колене, сяда на прасците си и се навежда напред, докато се подпре на лакти на земята.

Мъжът е на колене над нея и прониква отзад, като може с ръце да стимулира допълнително гърдите ѝ.

Още много пози можете да намерите в нашия инстаграм акаунт. Последвайте ни!

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


    preloader