Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Пансексуалност и какво значи да си пансексуален?

Какво значи пансексуалност и да си пансексуален?

Повечето хора са запознати с хетеро- и хомосексуалността. Но знаете ли каква сексуална ориентация стои зад пансексуалността?

Терминът „пансексуален“ се използва за описание на сексуални предпочитания, които не отчитат половата идентичност на желаното лице. Това означава, че всички индивиди могат да бъдат смятани за привлекателни за човек, който се определя като пансексуален. Привличането може да бъде както емоционално, така и сексуално, и обхваща лица от всички полове или такива, които не се идентифицират с нито един пол. По същество полът на дадено лице не е определящ фактор за привличането му от пансексуалния индивид.

Префиксът „пан-“ има гръцки произход и се превежда като „всеобхватен“ или „всеобхватен“. Този термин е синоним на „омнисексуален“, който използва префикса „омни-„, за да означава „всеки“ или „всички“. В резултат на това терминът „омнисексуалност“ има същото определение като „пансексуалност“.

Каква е разликата между бисексуален и пансексуален?

За разлика от бисексуалността, пансексуалността се отнася до сексуални предпочитания, които не се ограничават само до лица от два пола. Бисексуалните индивиди проявяват сексуален или емоционален интерес към лица както от собствения, така и от противоположния пол.

Обикновено те са привлечени както от мъже, така и от жени. Макар че някои определения на бисексуалността включват привличане към небинарни индивиди, обикновено се приема, че интересът се ограничава до двата биологични пола.

Пансексуалните индивиди имат уникални сексуални предпочитания, тъй като полът на желания от тях партньор няма значение за тях. Те са способни да изпитват любов към лица с различна полова идентичност, като мъже, жени, транссексуални лица, лица с променлив пол, интерсексуални лица, небинарни лица и други. Биологичният и социалният пол на индивида е без значение за тях. По този начин терминът пансексуален се използва, за да се подчертае идеята, че съществуват повече от два пола.

Привлечени ли са пансексуалните хора към всекиго?

Погрешно е да се смята, че пансексуалните хора са привлечени от всеки човек, с когото се сблъскват. Въпреки способността им да изпитват привличане към индивиди независимо от пола, това не означава, че те са повече или по-малко привлечени от конкретни индивиди. Подобно твърдение би било равносилно на твърдението, че хетеросексуалните жени са привлечени от всички мъже, което е очевидно невярно.

Нов термин ли е „пансексуален“?

Терминът „пансексуален“ се използва повече от век, като в Оксфордския речник на английския език е документиран като психологически термин, подчертаващ пола като основен мотиватор за индивидите от началото на 1900 г. Настоящото определение, което не се ограничава до бинарните полови конструкции, е разпространено от края на 60-те години на ХХ век. Въпреки че сексуалното привличане, което не се ограничава до двоични полови конструкции, не е новост, все повече се признава, че то е възможно и желателно.

Пансексуален същото ли е като полиаморен?

Въпреки че пансексуалните индивиди често се категоризират и като полиаморни, двата термина описват различни концепции. Пансексуалността се отнася до влечението на индивида към хора от различни полове, докато полиаморията се отнася до предпочитанието за сексуални и/или романтични отношения с множество индивиди. Не всички пансексуални индивиди са полиаморни и обратното.

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


    preloader