Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Видове оргазъм, които жените могат да изпитат

Видове оргазъм, който жените могат да получат

Прекалено дълго време фокусът на разговорите за секс са били как жената най-добре може да задоволи своя партньор. С наблягането на това да се дава удоволствие, получаването често остава на заден план. За щастие, и в нашите географски ширини това започва вече да е отживелица останала в мислите на остарелия патриархат, като женският оргазъм се възприема като важна част от секса и съответно идва с голям приоритет.

Страхотната новина за хората с вагини е, че еректилната тъкан е разпространена върху голяма площ, което означава повече ерогенни зони, на които да се наслаждават, както и повече начини за достигане на климакс. Ако случайно правите опити да достигнете всички видове оргазъм , е добре да знаете, че не съществуват толкова много различни видове, колкото начини за постигане на чувството. Много учени дори вярват, че има само един вид оргазъм, който може да бъде постигнат чрез стимулация на различни части от тялото.

Какво е женският оргазъм?

Оргазмът представлява ритмични контракции в генеталиите, които са своебразният връх на възбудата в човешкото тяло. По време на оргазъм, вагината и матката се съкращават внезапно, а сърдечния ритъм, дишането и кръвното налягане се увеличават.

Освен физическото освобождаване, оргазмите допринасят и за създаването на емоционално въздействие. По време на достигането на тази връхна точка, тялото изпуска химикали като окситоцион, които действат позитивно, карайки те да се чувстваш добре. Отделянето на този химикал по време на оргазъм, както и по време на секс, допринасят за сближаването с партньора.

Каква е разликата между мъжкия и женския оргазъм?

Любопитни ли сте за разликата в оргазмите, които хората с пенис и тези с вагина изпитват?

Всъщност тя не е много голяма. Всички оргазми много си приличат, но и малко се различават.

Мъжките оргазми също предизвикват ритмични контракции в областта на гениталиите и тазовото дъно, но е типично за тях да са доста по-кратки от женските оргазми.

По принцип хората с вагини имат по-дълъг оргазъм, траещ между 20 и 35 секунди, като този при хората с пенис трае до около 15 секунди.

Добре е да се знае, че еякулацията и оргазъма са две различни неща.

Какво се има предвид под различни видове оргазми?

Много хора търсещи удоволствие биха казали, че изпитват разнообразие от различни видове оргазми, в зависимост от това кои части от тялото биват стимулирани.

Същевременно учените са съгласни, че оргазмите се различават по своята дължина, интензитет и „качество“.

В крайна сметка, независимо как биват категоризирани, почти е невъзможно да се определи вида оргазъм, докато го получавате. Например, единия път може да изпитате оргазъм от стимулация на Г-точката, а друг от стимулация на клитора, но в крайна сметка оргазмите идват от едно и също място.

Въпреки това, не все оргазъм се усеща еднакво и докосването и стимулацията на различни ерогенни зони ще доведе до различни по „качество“ оргазми.

Ако това да експериментирате различните усещания на тялото ви екзалтира, то може би ще се зарадвате на опитате различните начини за достигане на оргазъм. Същевременно, учените съветват да не се вглъбявате във вида оргазъм, който получавате, а да се радвате еднакво на всеки един, който получавате.

6-те вида оргазъм

В края на краищата, оргазмът си е оргазъм и нищо не може да промени това.

Но, ако наистина се интересувате от изследване на тялото си, може да пробвате да стимулирате различни части от тялото си, за да създадете конкретни оргазмични усещания. При всички положения ще има някакви вариации от човек до човек.

Възможно е да намерите сайтове или други статии, които да ви казват, че има 8-10-12 и повече вида оргазъм, но ние решихме да ги сведем до 6.

Вид оргазъмКакво може да е усещането
клиторенТози вид оргазъм се усеща сякаш по повърхността на тялото, като гъделичкащо усещане по цялата кожа и мозъка.
вагиналенТези оргазми са по-дълбоко в тялото и обикновено са съпроводени от пулсации на стените на вагиналния канал. Когато Г-точката също е стимулирана е възможно да се достигне до женска еякулация.
аналенПо време на анален оргазъм, усещането за свиване на мускулите, което се усеща е главно в аналния канал и около сфинктера.
комбиниранКогато вагината и клитора са едновременно стимулирани, обикновено се достига до по-силен и експлозивен оргазъм. Понякога този вид оргазъм е съпроводен с треперене и тръпки по цялото тяло.
ерогененСтимулацията на по-неизвестни ерогенни зони от тялото (уши, врат, зърна, лакти, колена и т.н.) може да доведе до освобождаващо свършване, когато са целувани или докосвани. Някои хора го описват като по-цялостен, в сравнение от други видове оргазъм.
разтърсващРазтърсващите оргазми са в следствие бързото свиване и отпускане на мускулите на тазовото дъно. Този вид оргазъм определено се случва след доста дълга стимулация. Някои хора казват, че се постига след стимулация, в която почти достигате до оргазъм многократно, като спирате точно преди момента на кулминация.

Как се достига клиторен оргазъм?

Клиторът е богат на нервни окончания.

Единият от най-добрите начини за стимулация на клитора е чрез нежно масажиране с пръсти, длан или език с кръгови движения.

Стъпки за достигане на клиторен оргазъм

 1. Щом вулвата започне да се подмокря, или след като сте добавили достатъчно лубрикант, тъй като не всички вагини се подмокрят от само себе си – започнете да масажирате по-бързо, натискайки повече с повтарящо се движение.
 2. Подсилете усещането като при достигане на оргазъм, положите повече натиск при стимулация. Намалете натиска ако клитора е прекалено чувствителен.
 3. Ако това е достатъчно да достигнете кулминация – супер! Ако ли не, не се отчайвайте, тъй като това не е всичко, което можете да направите.

Как да достигнете вагинален оргазъм?

Нека просто го кажем: вагиналните оргазми доставят много удоволствие на хората, които могат да ги получават!

Въпреки това, всеобщо приетото вярване, че този вид оргазъм е много по-добър от всички други е абсолютна глупост. Няма класация на оргазмите.

Стъпки за достигане на вагинален оргазъм

 1. Когато сте достатъчно възбудени и подмокрени (естествено или с помощта лубрикант) вкарайте пръст, пенис или подходяща секс играчка във вагиналния канал.
 2. Наклонете предмета или частта на тялото, която прониква към пъпчето си и направете движение подобно на „ела тук“. Това ще стимулира зоната около Г-точката, което доставя удоволствие на повечето хора.
 3. Експериментирайте с различни нива на натиск, за да намерите точно какво ви харесва.
 4. Повтаряйте движенията, които ви допадат отново и отново докато достигнете кулминация.

За постигане на вагинален оргазъм чрез стимулация на Г-точката е препоръчително да сте отишли до тоалетна преди това, за да се чувствате спокойно по време на стимулацията, тъй като често усещането преди оргазъма е като, че ви се пишка.

Как да получите анален оргазъм?

Аналните оргазми са нещо, което всеки може да получи , но усещането е различно при хората с пениси и тези с вулви.

За хората с пениси, аналното проникване означава стимулация на простатата, която е ерогенна зона, изпълнена с нерви, аналогично на Г-точката.

За тези с вулва, аналното проникване може да стимулира крачетата на клитора, както и А-или Г-точката.

Стъпки за достигане на анален оргазъм

 1. Започнете със стимулация на външната страна на аналния отвор с пръст или език, като едновременно с това стимулирате и половите органи.
 2. След това, предразположете аналния канал към проникването с помощта на пръсти и лубрикант. Като казваме лубрикант, наистина имаме предвид лубрикант – добре е да е хлъзгаво, за да е по-приятно усещането и да избегнете наранявания.
 3. Експериментирайте с потупване, въртеливи движения и натискане на стените на аналния канал.

Малък съвет от нас, както и при вагиналната стимулация, така и тук – целете се нагоре към пъпчето и при анална стимулация. Така има по-голям шанс да достигнете определи ерогенни зони, които да увеличат удоволствието.

Как да постигнете комбиниран оргазъм?

За да узнаете чувството на комбинирания оргазъм, единственото по-различно, което трябва да направите е да стимулирате клитора и вагината едновременно – в паралелен или противоположен ритъм, в зависимост какво ви допада най-много.

Комбинирането на двата вида стимулация същевременно е и най-често използваният метод да помогнете на някоя дама да скуъртне.

Как да получите оргазъм от стимулация на други ерогенни зони?

Оргазъм, получен от стимулация на ерогенни зони, се постига предимно чрез доста експериментиране.

За някои хора е възможно да получат оргазъм от целувки по врата, леко стискане със зъби на зърната, или пръсти от вътрешната страна на лактите.

Най-добрият начин за намиране на ерогенните зони, които могат да ви доведат до оргазъм при стимулация, е чрез използването на перо или друг подобен съвсем лекичък и нежен предмет, като внимавате за това къде изпитвате най-голямо удоволствие при докосване.

Какво предизвиква оргазъма?

Оргазмът се предизвиква от покачването на напрежение в нервните клетки – когато напрежението се освободи, преживявате оргазъм.

Може да разглеждате оргазъма като предизвикан от голямо количество удоволствие в нервните окончания, достигнали точката си на претоварване.

Заключение

Горните описания на различните оргазми, както и стъпките или препоръките, които да ви помогнат да ги достигнете са страхотни отправни точки, но запомнете че при секса няма упътване, което просто можете да следвате. Заради това, трябва да експериментирате на момента, когато усетите, че нещо ви привлича или (не) се харесва на тялото ви.

Също така запомнете: Не всеки секс трябва да включва оргазъм. И не всеки оргазъм означава, че сексът е хубав.

Тъй като телата ни са различни, това означава и че удоволствията, които изпитваме са различни. Пътят, по който достигаме кулминация е различен за всеки, въпреки че доста си приличат и включва експериментиране, комуникация и опитване отново. Позволете си да се потопите в процеса на доставяне на удоволствие толкова, колкото и в неговата кулминация.

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


  preloader