Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Получете БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА с всяка поръчка над 60 лв!

Връзка от разстояние: Любов въпреки дистанцията

Без значение дали Варна-София, София-Берлин или Бургас-Лондон – тук ще намерите 5 съвета, които да ви помогнат да водите успешна връзка от разстояние и да запазите любовта между вас.

В миналото нерядко се е случвало хората да следват възлюбените си и да се местят заедно с тях, но в днешно време е много често срещано явление да се следва работата и образованието – като от това обичайно страда любовта. Например, вълнува ли се вашият любим при мисълта, че може да следва или да работи в чужбина, докато вие се чувствате зле от представата, че няма да се намирате в еднакви географски ширини за дълъд период от време?

Или пък имате невероятно предложение за работа в София, а партньорът ви трябва да си остане в родния град? При всички положения, ситуацията е доста неприятна, но не е задължително връзката ви да пострада и да се провали в следствие на това. Обещаваме ви, че с правилниата нагласа и съветите на нашите експерти любовта е възможна дори и от разстояние.

Какви проблеми възникват във връзките от разстояние?

Според проучване публикувано в New York Post връзките от разстояние стават най-трудни около четвъртия месец, а и това е периода, в който най-често връзките се разпадат. Ако успее да просъществува след осмия месец, щансовете тя да се запази за по-дълго се увеличават. Друго проучване публикувано от Paarship казва, че връзките средно продължават около 2-3 години. След изтичане на този период, партньорите или заживяват заедно и прекратяват да поддържат връзка от разстояние, или се разделят.

Така е, любовта може да се разпадне заради разстоянието:

„Някои двойки не могат да изградят и поддържат истинска близост заради липсата на съвместно ежедневие. Така не може да се създаде вътрешното усещане за „ние“.“

Освен това мъжете и жените имат различно виждане за поддържането на любов от разстояние. Според статистиката 30% от жените и само 12% от мъжете са готови да обичат от дистанция. Това вероятно се дължи на факта, че много жени изпитват чувство на привързаност чрез разговори. На мъжете са им нужни повече съвместни дейности без това да е намек за секс. Тази информация не трябва да ви кара да гледате песимистично на идеята. Със знанията от следващите редове ще можете да се справите по-добре със ситуацията.

Как да се справим с копнежа по другия човек във връзка от разстояние?

Копнежът по другия човек сякаш е най-големия враг на любовтта в тази ситуация, въпреки че наличието му непременно се счита за доказателство, че любов всъщност все още има. При всички положения нещата няма да се получат без него и ще трябва да се научите заедно да се справяте с него. Поддържайте непрестанно контакт чрез телефонни и видео разговори, писма и имейли, но без да прекалявате и да се вглъбявате, тъй като това може да създаде чувството за обсебване в партньора.

Изневярата във връзка от разстояние

В случай, че се притеснявате от изневярата във вашата връзка от разстояние, можем да ви успокоим! Шансът, вашия партньор да ви изневери не е по-голям, ако между вас има голямо разстояние. Всъщност еднакъв процент изневери се случват и в нормалните и във отдалечените връзки. По-големият проблем е доверието и невъзможността да „хванете“ партньора си в акта или да намерите някакви улики, които го уличават. Изневярата е резултат от отдалечаването, чувството за самота и най-вече незадоволени сексуални и емоционални нужди.

При всички положения трябва винаги да поддържате искрата помежду си чрез постоянна комуникация, забавления и дори секс. Вече съществуват и подходящи секс играчки, които позволяват поддържането на искрата и сексуално задоволяване от разстояние.

Кога и как да прекратим връзка от разстояние

Без значение дали става въпрос за връзка от разстояние или „нормална“, понякога просто няма смисъл да продължавате да сте заедно. Счита се, че причината за раздяла при връзка от разстояние често се дължи на това, че единия партньор повече не може да понася разстоянието или, че доверието между двамата се е изпарило. Друго нещо което е фатално за такива връзки е липсата на съвместни планове за бъдещето, които да дават надежда.

Когато става въпрос за правилния начин да прекратим връзка от разстояние, просто прекратяването на контакт е тотално грешно. „Трябва да поговорим“ също не е препоръчително да се използва за започването на такъв разговор. Най-добре е разговор лично на четири очи, но ако това е наистина невъзможно, то трябва да има поне подробен телефонен или видео разговор. По този начин и двамата партньори могат да преживеят по-лесно трудния моменти и последствията от раздялата.

5 съвета за успешна връзка от разстояние

Нека спрем с мрачните мисли! Независимо колко трудна може да бъде връзката от разстояние и колко непоносими могат да бъдат постоянните сбогувания и чакания по летища – със сигурност ще се примирите с неприятностите заради моментите, в които сте заедно, нали? За да ви още по-лесно, сме приготвили няколко съвета, които да вземете предвид като човек, който е принуден да води връзка от разстояние:

 1. Планирайте заедно

  Както и всяка една друга връзка, любовта от разстояние е възможна благодарение на факта, че се състои не само от миналото и настоящето, но и от бъдещето. Практически става въпрос за създаването на перспективи за общо щастливо бъдеще. Не спирайте да мечтате: Къде ще живеете, когато вече не сте разделени? В къща или в апартамент ще живеете? Как ще я обзаведете? Колко деца ще имате, ако искате да имате деца? Как ще се казва кучето ви? Дали реално тези мечти ще се сбъднат не е от голямо значение. Много по-важни са тази моменти на плануване, които споделяте. В средносрочен план, в това число са включени и съвместни почивки и пътувания.

 2. Телефонни и видео разговори, чат

  Благодарение на 21 век, вече има доста начини за комуникация, които влизат в употреба. Никога не е било толкова лесно да поддържаш контакт с любимите хора въпреки големите разстояния. При всички положение, екранът на телефона няма как да замести топлината и близостта на любимия човек, но видеочатът със сигурност помагат за намаляване на чувството за липса. Не си звънете само, когато има нещо ново да си разкажете – една връзка е ценна най-вече защото винаги имате за какво да си говорите и искате да споделите ежедневието си с другия човек. Освен това, има начини и да поддържате интимността си въпреки разстоянието практикувайки телефонен секс.

  За още по-голяма изненада, освен цифровите технологии, може да използвате и старомоден начин за пращане на любовни послания – чрез писма и картички. Забавна пощенска картичка, любовно писмо, колет с любими сладки и солени храни – кой не би останал очарован от нещо такова?

 3. Съвместните ритуали създават сигурност

  Въпреки голямото разстояние е важно двойката да развие усещането за „ние“, независимо от липсата на физическа близост. Това включва създаването на малки ритуали, като казването на „добро утро“ и „лека нощ“. Дори можете да закусвате заедно чрез видео разговор или да вечеряте, обменяйки идеи и впечатления.

  Не е задължително това да е нещо, което се случва всеки ден, тъй като и двамата имате собствени животи, които водите там където се намирате. Ще се виждате с колеги и приятели, социалният ви живот не трябва да страда. Важно е винаги да общувате открито за това, вместо в някакъв момент просто да сте недостъпни, оставяйки партньорът ви да се чуди какво правите.

 4. Бъдете търпеливи

  Необходимо е и двамата партньори да са наясно, че има нужда от голяма доза търпение и толерантност, докато се установят и свикнат с тази нова форма на взаимоотношения и двамата се чувстват добре в нея. Това разбира се, включва и задължителни правила, които гарантират запазването на доверието между двамата, даващо усещането, че връзката е надеждна.

  При всички положения е от изключителна важност и двамата да полагат видими усилия за поддържане на връзката жива. Добър пример за това е редуване на посещенията. Честността играе сериозна и важна роля, трябва винаги да бъдете откровени един с друг. Например споделяйте открито какво ви харесва и кое ви е неприятно. С кое сте доволни как върви и кое желаете да промените? По този начин няма как да се разпространи подсъзнателно чувство за недоволство.

 5. Създавайте общи спомени

  Нали ви е познато чувството, когато говорите с партньора си за неща, които сте преживели заедно и си имате собствени вътрешни шеги, които никой друг не разбира? Точно такива споделени моменти създават близост и осигуряват дългосрочна стабилност, което е от изключително значение във връзките от разстояние.

  За да е този ефект още по-силен, може да сложите някои от най-хубавите си снимки в албум или кутия със „съкровища“, в която да съхранявате всякакви неща, които напомнят за общи преживявания като билети за кино, сувенири и писма. Така ще запазите спомените си и да чакате с нетърпение следващата ви почивка заедно.

  Също така можете да се уговорите да гледате филми и сериали заедно и едновременно, като по време на филма и след това споделяте впечатленията си.

Как да заживеете заедно след връзка от разстояние?

В продължение на месеци сте се виждали най-много за две седмици наведнъж и сега желаете да заживеете заедно – въобще възможно ли е това да е успешно? Разбира се, че да, с правилната ментална подготовка. При всички положения е възможно да изпитате известни затруднени. Досега не сте имали общо ежедневие и нямате навика да живеете с другия човек, което означава и, че е възможно той да има навици, които да не са ви приятни.

Ще трябва да се научите да толерирате другия човек и да живеете с него, справяйки се с неприятните страни, които всеки от двамата може да има. Добре е да се упражнявате в това, като прекарвате малко по-дълги ваканции заедно. По този начин бихте добили някаква реалистична представа какво е да живеете заедно и да се упражнявате активно за съвместния живот.

Със сигурност не всички сме фенове на връзките от разстояние. Въпреки това, вече имате някаква представа как да направите любовта от разстояние малко по-поносима: планирайте заедно, имайте общи ритуали, комуникирайте откровено, уважавайте се, обичайте се и помнете, че ттази ситуация не е вечна.

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


  preloader