Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
Вход в
Моят профил
0
Моята количка
0.00 лв.
Всички поръчки ще бъдат изпратени на 05.12!
фетиши

10-те най-разпространени видове фетиши


Думата фетиш е позната почти на всеки един човек. И въпреки, че всеки човек си има своите собствени предпочитания за това, кое му е най-приятно в леглото – не всички знаят значението на този термин. Не се притеснявайте – ще ви разясним!

Какво представляват сексуалните фетиши?

Сексуалният фетиш, наричан още кинк, е специфично сексуално желание или фантазия, което не се споделя от другите и често не са свързани с физическото удоволствие. Вместо това той отразява това, което индивидът намира за привлекателно или възбуждащо. Въпреки че не са широко приети, някои фетиши все пак могат да бъдат популярни сред хората. Често фетишите се развиват без умишлен избор и може да са трудни за контролиране. Въпреки това наличието на фетиш е нормално и не е повод за срам. Всъщност проучванията показват, че приблизително две трети от хората имат поне някакъв интерес към даден кинк и фетиши.

Някои фетиши са често срещани, като например доминацията и подчинението, а други са редки, като например сексуалният интерес към неодушевени предмети. Един от начините да се справите с чувствата, свързани с фетиша, е да потърсите общност от хора със сходни желания онлайн или да ги обсъдите с партньор. Изграждането на основа за открита комуникация във връзката е от решаващо значение за споделянето на уязвими сексуални фантазии с партньора. Ако партньорът не споделя същия интерес, е важно да се уважават неговите граници и да се обмислят други възможности, като например намиране на други начини за задоволяване на сексуалната потребност или прекратяване на връзката.

Също така е важно да разберете какво персонално на вас ви действа възбуждащо. Описването на това, което ви възбужда във фетиша, помага на партньора ви да го разбере по-добре. Винаги ще има риск да бъдете уязвими и да споделите сексуална фантазия с партньора си, защото не сте сигурни как ще бъде приета. Точно затова обаче е толкова важно да започнете с основите на изграждането на положителна култура на общуване в сексуалната ви връзка.

В крайна сметка няма „правилен“ или „грешен“ начин за преживяване на сексуалността и хората трябва да се чувстват свободни да изследват собствените си желания и граници по безопасен и съгласуван начин. Търсенето на помощ от терапевт или сексолог също може да бъде от полза за хората, които искат да изследват своите фетиши по здравословен и безопасен начин.

Що се отнася до най-често срещаните сексуални фетиши, проучванията показват, че предпочитанията към подчинение и доминация са сред най-разпространените, както и фетишът към крака, воайорството и ексхибиционизмът. Други често срещани фетиши са пляскането, робството (bondage), ролевите игри и лишаването от сетива (завързване на очите например). Струва си да се отбележи, че популярността на някои фетиши може да варира в зависимост от културни, социални и индивидуални фактори. Затова е важно да се разбере, че това, което може да се счита за фетиш в един контекст, може да не се счита за такъв в друг.

Преди да преминем към листа с 10-те най-често срещани видове фетиши, искаме да припомним, че сексуалните фетиши са нормална и здравословна част от човешката сексуалност. Изграждането на основа на открита комуникация и уважение в една връзка може да помогне на хората да изследват своите фетиши по безопасен и съгласуван с партньора начин. Сексуалните желания и предпочитания на всеки са уникални и хората трябва да се чувстват спокойни да изследват и приемат собствената си сексуалност, без да се страхуват от укор или срам.

10-те най-често срещани фетиши

Невъзможно е да сме напълно сигурни, но има начини да придобием обща представа за това кои фетиши са по-често или по-рядко практикувани. Изследователи са провеждали проучвания, а сексуални експерти са разговаряли с отделни хора, за да придобият представа за това кое е по-разпространено.

След като прегледахме множество източници, съставихме списък с десет често споменавани фетиши, които многократно са обсъждани сред индивидите.

1. Фетиш към крака.

Включва: чекия с крака, сексуализиране на обувки, чорапогащници и подобни

Когато хората мислят за сексуални части на тялото, често обсъждат ерогенните зони или гениталиите – пенис, вагина, гърди и зърна, както и дупета. Но за много хора краката са една от най-сексапилните части на човешкото тяло, въпреки че не играят явна роля в традиционния секс.

Колко разпространен е фетишът към крака?

Без никакво съмнение можем да кажем, че този фетиш е един от най-често срещаните и разпространени. Възможно е да достигнем до този извод изключително лесно, тъй като съществуват сайтове като Feetfinder, които са изцяло съсредоточени върху това да правят връзката между хора, които продават снимки на краката си, и тези, които са готови да платят за тези снимки.

Какво би помислил твоя партньор за този фетиш?

Тъй като е дооста често срещан, а освен това и изключително популярен в широката общественост – има голям шанс твоя партньор вече да е чувал за него.

Въпреки, че хора, които са нови в света на фетишите и кинка могат да се чувстват отблъснати при първоначален сблъсък с този вид фетиш, това обикновено е първосигнална реакция, която отминава. Щом фетишистът създаде определени правила и условия, с които партньорът е съгласен, фетишът често може да бъде интегриран във връзката.

2. Въздействие чрез докосване или стимулиране на сетивата

Включва: Пляскане, удряне, гъделичкане, щипане, горещ восък, кубчета лед

Не може да се отрече, че съществена част от секса са физическите усещания, които го съпътстват, като например интимността на целувката, усещането за допир на любовника върху кожата или триенето на две тела. За някои хора обаче приятните усещания са само част от уравнението.

Ако сте човек, който се интересува от игра с усещания или въздействие, може да жадувате за по-интензивни и евентуално дори болезнени усещания. Това може да включва дейности като пошляпване или удряне, стискане на зърната, капене на горещ восък върху вас или гъделичкане. Въпреки че тези дейности може да не са за всеки, те могат да бъдат невероятно стимулиращи и удовлетворяващи за тези, които им се наслаждават.

Колко разпространен е този фетиш?

Въпреки че някои форми на игра с усещания, като например електростимулация, може да са рядкост, основните видове игра с въздействие, като хапане и пошляпване, са по-разпространени, особено за хора или двойки, които имат интерес към BDSM. За ентусиастите на BDSM играта с усещания е съществен елемент. Човек може да се занимава с игра на усещания със собствено темпо или с помощта на партньор, като експериментирането е често срещан аспект на тази дейност.

Какво би помислил твоя партньор за BDSM фетишите?

Когато става въпрос за игра с усещания, това, което ви възбужда, зависи от личните ви предпочитания. За някои хора лекото пошляпване по време на секс може да е подходящо, докато други може да предпочитат по-интензивни усещания като щипане на зърната или използване на щипки за зърна.

Важно е да вземете предвид нивото на комфорт на партньора си при различните видове стимулация, тъй като някои може да не са отворени към определени дейности като пошляпване или шамари по лицето. Ако партньорът ви се интересува от изучаване на BDSM, той може да е по-отворен към експериментиране с удари и игра на усещания. Ако обаче това е нова територия за него, важно е да поддържате открита комуникация и да действате бавно, за да се уверите, че всички се чувстват комфортно и са на едно мнение.

3. Приемане на роли

Включва: Разиграване на сценарии, възрасти, раси, престорено изнасилване, доминация

За мнозина идеята да се превъплътят в друга личност и да участват в табу сценарии е изключително вълнуваща. Възможностите са безкрайни – от класическата динамика между ученик и учител до по-уникални фантазии, като например разиграване на тайна афера.

Ролевите игри могат да добавят съвсем ново ниво на интимност и вълнение към сексуалния ви живот, като ви позволяват да изследвате различни динамики на властта и да разширявате границите по безопасен и съгласуван начин. Ако никога не сте опитвали преди, отначало може да е малко плашещо, но с открита комуникация и желание за експериментиране може да откриете, че ролевите игри са точно това, от което се нуждаете, за да разнообразите нещата.

Колко често се срещат фетиши с ролеви игри?

С напредването на възрастта склонността ни към фантазии и преобличане в костюми може да се промени, но не е задължително да изчезне напълно. Много възрастни продължават да бъдат привлечени от ролеви сценарии и фантазии, които могат да приемат различни форми.

Ролевите игри стават все по-разпространени, а наличието на широка гама от бельо и костюми на пазара само ги прави по-достъпни и популярни. Независимо дали искате да изследвате отдавнашна фантазия или просто да разнообразите сексуалния си живот, ролевата игра определено си заслужава да бъде разгледана.

Какво би си помислил твоя партньор за ролевите игри?

Поради широката популярност на ролевите игри е малко вероятно те да се смятат за табу от повечето хора. Въпреки това степента на ролевите игри, в които вие и вашият партньор желаете да участвате, зависи от предпочитанията и на двамата.

Ролевите игри дават възможност за творческо и изпълнено с въображение сексуално преживяване, което може да бъде приятно и за двамата партньори. Въпреки това, ако единият от партньорите не се интересува или е изненадан от определен вид ролева игра, може да не е възможно да я изследвате напълно като двойка.

4. Психологически игри

Включва: Доминация/подчинение, наказания, унижение

Ако възбудата ви е свързана с желанието да контролирате или да бъдете контролирани, тогава може би се интересувате от психологическа игра, която често се проявява под формата на господство и подчинение (известни също като D и S в BDSM). Това е доста разпространен аспект на BDSM начина на живот и може да бъде изследван по различни начини с готов партньор.

Колко често срещани са фетиши свързани с доминация/подчинение?

Сексуалното желание и динамиката на властта са взаимосвързани понятия, които могат да бъдат изследвани по различни начини, включително чрез ролеви игри. Доминирането и подчинението са важни аспекти на BDSM, които включват обмен на власт между партньорите.

Въпреки че динамиката на властта може да присъства в много форми на сексуално изразяване, психологическата игра може да се отнася конкретно до сценарии, в които единият партньор поема доминираща роля, а другият – подчинена. Това може да приеме много различни форми – от пошляпване и мръснишки разговори до по-сложни сцени, включващи размяна на власт и унижение.

В контекста на секса психологическата игра може да предложи начин да се изследва динамиката на властта по безопасен и консенсусен начин. Тя позволява на хората да изпитат различен вид контрол или да се откажат от него напълно, създавайки уникална и вълнуваща динамика в спалнята.

Как би приел твоя партньор видове фетиши свързани с психологически игри?

Ако доминирането и подчинението са предпочитаният от вас тип психологическа игра, партньорът ви може да не е толкова изненадан, колкото си мислите. Дори тези, които не са запознати с фетиша, може да са чували за неговото масово представяне в популярните медии.

Важно е обаче да се отбележи, че не всеки веднага се чувства комфортно с тази идея. Действия като удряне, обиждане или поставяне на изисквания може да са твърде много за някои.

Препоръчително е да започнете с по-малко интензивни версии и да позволите на партньора си да се почувства комфортно с идеята с течение на времето. Въпреки потенциалните обществени стигми, D/S се счита за кинк, който е подходящо за начинаещи, тъй като единият човек командва, а другият не.

5. Воайорство/ Ексхибиционизъм

Включва: Гледане или да бъдеш гледан от хора по сексуален начин на живо или онлайн

Въпреки, че сексът обикновено се смята за нещо лично, има хора, които смятат, че е вълнуващо да го правят на обществени или полуобществени места. Рискът да бъдат хванати, както и ексхибиционистичната тръпка да бъдат видени от други хора, могат да увеличат вълнението и удоволствието и за двамата участници.

Някои примери за публичен секс могат да бъдат, наред с други, в киносалон, в паркирана кола или сред природата. За някои хора публичният секс може дори да бъде фетиш или кинк, който те активно търсят и на който се наслаждават.

Колко често се среща този сексуален фетиш?

Сексуалната активност в публична или полупублична среда може да бъде вълнуваща за хората с ексхибиционистични наклонности. Желанието да бъдеш видян или наблюдаван от други хора по време на секс не е необичайно и много хора изследват този кинк чрез порнография или създаване на собствени секс видеа.

От друга страна, воайорството също е естествена човешка склонност. Гледането на други хора, които участват в сексуални действия, може да бъде възбуждащо за много хора. Всъщност потреблението на порнография е доказателство за това. Допълнителният елемент на опасност и възможността да бъдете хванати само засилва възбудата от публичния или полупубличния секс.

Как би приел твоя партньор воайорството?

Визуалният аспект на порнографията и другото еротично съдържание означава, че гледането на други хора, които участват в сексуални действия, едва ли ще бъде изненадващо за повечето хора. Въпреки това убеждаването на партньора да участва в актове на воайорство или ексхибиционизъм може да се окаже по-голямо предизвикателство.

Способността за участие в тези дейности ще зависи от специфичната динамика на отношенията ви с партньора. Освен това степента, в която желаете да изследвате този фетиш, също ще играе роля за готовността на партньора ви да участва. Ако имате нужда да бъдете наблюдавани или да гледате как други правят секс, за да се възбудите, това може да създаде проблеми във връзката, ако партньорът ви не споделя този интерес. В тези ситуации може да се наложи намирането на компромис, който да ви позволи да изследвате този фетиш, без това да се отрази негативно на удовлетворението на партньора ви.

6. Фетиш с връзване

Включва: Bondage артикули, кожа и латекс, въжета, белезници

Ако попитате хората за често срещани предмети, свързани с BDSM, вероятно ще чуете неща като „пухкави белезници“ и „кожени маски“. Тези предмети попадат в категорията „игра с ограничаване на движенията“, която включва връзване или ограничаване на движенията на единия партньор, докато другият е свободен да с него каквото пожелае.

Колко популярни са фетишите с връзване?

Играта с ограничаване, известна като робство (bondage), е популярен кинк, който варира от прости действия като задържане на партньора до по-сложни практики като връзване с въжета по Шибари. Важно е да се отбележи, че никой не започва със сложно връзване на възли и всеки трябва да започне отнякъде. В резултат на това не е изненадващо, че играта с ограничаване под една или друга форма е доста разпространена сред тези, които се отдават на фетишите си.

Как би приел твоя партньор фетиш към завързване?

Освен личността на партньора ви, това, което възбужда вас, също може да повлияе на неговата реакция. БДСМ фетишите имат различна степен на интензивност и грубост, а някои фетиши могат да изглеждат по-смели на партньора в зависимост от предишния му опит с игри с ограничения и личното му ниво на комфорт.

Например някои хора може да нямат нищо против ръцете им да бъдат държани надолу, но не и да бъдат завързани за леглото. Други пък може да се чувстват комфортно със сложни въжета за шибари, но да намират белезници или разпъващи решетки за неудобни. Ако играта с ограниченията е от решаващо значение за вас, опитайте се да намерите вариант, който е удобен или възбужда партньора ви.

7. Анални игри

Включва: Анален секс, фистинг, проникване с пръсти, анилингус, rimjob и др.

Човешкото тяло има множество сексуални характеристики, които могат да бъдат привлекателни за различни хора. Въпреки че гърдите, пенисите и вагините често са първите, които идват на ум, има една универсална черта за всички: дупето. Въпреки разпространеното погрешно схващане, че задните части не са толкова сексуални, те всъщност могат да бъдат силно еротична и търсена част от тялото що се отнася до сексуалните предпочитания.

Колко разпространени са фетиши свързани с анални игри?

С течение на годините аналният секс става все по-разпространен в популярната култура и някои видове порнография. Ако се интересувате от този вид сексуална активност, не сте сами. Има много хора, които споделят вашия интерес.

Какво ще си помисли твоя партньор?

През последните години аналната игра стана по-разпространена, така че повдигането на темата с партньора ви може да не е толкова табу, колкото преди. Въпреки това, убеждаването му да я изпробва с вас в спалнята може да се окаже по-различен въпрос. Вместо да отправяте искания, препоръчваме да повдигнете въпроса бавно, като задавате леки непринудени въпроси насаме, за да разберете какви са чувствата му, например:

„Опитвал ли си някога анален секс?“
„Обмислял ли си го някога?“

Обърнете внимание на непосредствената им реакция, тъй като тя може да ви каже много. Важно е да запомните, че всеки нов кинк или фетиш трябва да бъде по взаимно съгласие, така че отделянето на време за задълбочен разговор за него предварително може да доведе до по-приятно преживяване и за двама ви.

8. Секс с други хора

Включва: Групов секс, тройки, изневяра, cuckold (къколд), немоногамия

Много хора се възбуждат от идеята да имат не само един партньор, а двама, трима или повече – евентуално по едно и също време.

Колко често се среща сексът с други хора измежду други видове фетиши?

Окуражаващата новина е, че груповият секс е много популярен фетиш, който някои хора вече дори не смятат за толкова странен. Това не е изненадващо, тъй като присъствието на допълнителен човек в стаята заедно с вас и партньора ви може да бъде много възбуждащо. Напълно естествено е да си представяте тройки или ситуации с групов секс, тъй като това е част от фантазията, която прави живота по-вълнуващ.

Какво би си помислил твоя партньор за това?

Не е необичайно хората да имат фантазии за тройки или суинг, но е важно да сте подготвени за евентуални негативни реакции, тъй като има хора, които не приемат друго освен моногамията.

Докато някои партньори могат да бъдат развълнувани от идеята, други могат да се почувстват несигурни или ревниви, тълкувайки желанието като отражение на собствената им неадекватност. Важно е да подходите към темата с чувствителност и да дадете приоритет на откритата комуникация и взаимното съгласие.

9. Нечовешки същества

Включва: Фърита, игра с домашни любимци, пипала, чудовища, зоофилия

Този фетиш има различни проявления – от носене на костюми на животни и сексуални действия до ролеви игри в ролята на животно или еротика на животинска тематика. Важно е обаче да се отбележи, че има хора, които довеждат този фетиш до незаконна и неетична крайност, като вземат участие в зоофилия (секс с животни).

Колко често се среща?

Въпреки че зоофилията е широко разпространено табу, по-леките версии на този кинк са по-разпространени, отколкото можете да предположите. Фъризмът (Furryism), поджанр на косплей (CosPlay) сцената, е по-популярен, отколкото си мислите. Много хора обичат да колекционират и носят космати костюми, маски на животни и дори костюми на чудовища за фетиш игра.

Какво би си помислил твоя партньор за твоето привличане към нечовешки същества?

Въпреки че някои хора се шегуват, че намират анимационни животни или измислени герои за привлекателни, тези, които наистина се възбуждат от нечовешки същества, могат да се сблъскат с предизвикателства при намирането на приемливи партньори.

Нека си го кажем направо: тези, които се интересуват от furries, са склонни да се свързват помежду си по-лесно, тъй като този фетиш често се разглежда като необичаен в конвенционалните връзки.

Въпреки това, поради липсата на разбиране около този фетиш, съществува процъфтяваща общност на фърита. Тези хора често се събират онлайн и на CosPlay и Furry конвенции, така че ако се идентифицирате като фъри, няма нужда да се притеснявате – лесно можете да се свържете с други хора, които споделят вашите интереси.

10. Обекти на фетишизъм

Включва: Привличане към/ Възбуда от/ Сексуализация на всички видове неодушевени предмети

И като за край – съществува вид фетишизъм, който представлява привличане към неодушевени предмети. Това се случва, когато хората насищат неодушевен предмет със сексуална енергия и се опитват да го включат в сексуален контекст.

Колко често се среща този фетиш?

Въпреки че е по-рядко обсъждан фетиш, той е по-разпространен, отколкото може да се очаква.

Всъщност фетишът към неодушевени предмети е доста разпространен. Мъжете често се насочват към осезаеми предмети, като например кожи от зайци, които могат да се използват като помощно средство по време на мастурбация. От друга страна, жените са по-склонни да имат фетиши към обувки, въпреки че той не е непременно сексуален по характер. Колекционирането на дизайнерски обувки може да бъде страстна практика за много жени по света.

Какво би си помислил твоя партньор?

Реакцията на партньора ви, когато споделите фетиша си към даден предмет, може да бъде различна. Някои хора могат да го намерят за просто и да го приемат, докато други може да не разберат влечението ви към конкретния предмет или предмети.

Този фетиш често се интегрира лесно в сексуалните отношения, в зависимост от нивото на екстремност. Например жените могат да обмислят възможността да подарят на партньора си кожа от заек, докато мъжете могат да заведат партньорката си на шопинг на обувки и да се наслаждават да я гледат как носи високи токчета в леглото.

Нашето обещание към вас

Неутрална опаковка

Продуктите, които получавате от нашия онлайн магазин, са анонимно опаковани, без логото на KEX да присъства където и да било.

30-дневно право на връщане

Имате възможност да върнете продуктите в оригиналната им опаковка в рамките на 30 дни.

Пазарувайте безопасно

Този сайт използва криптиращ SSL протокол и инфраструктурата за плащания на Borica, за да гарантира безопасно пазаруване.

Безплатна доставка от 60 лв

Разходите за доставка са между 5 и 8 лева, но достигането на стойност на поръчката от 60 лева ви дава право на безплатна доставка.
Абонирайте се за най-секси бюлетина
Получавайте персонализирани оферти, първи прегледи на продукти, отстъпки и още секси неща в своя имейл!


    preloader